divendres, 15 d’octubre del 2010

Blow Up


Blow-Up és una pel·lícula ítalo-britànica de 1966, dirigida per Michelangelo Antonioni, amb David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Milers, Peter Bowles i la modelo Veruschka von Lehndorff en els rols principals. Produïda per Carlo Ponti. Guanyadora de la Palma d'Or en el Festival Internacional de Cinema de Cannes 1966, al Millor director.


ARGUMENT
Thomas (David Hemmings) és un cotitzat fotògraf londinenc de moda. Un matí, realitza unes instantànies en un parc dels afores, per il·lustrar el seu llibre. Però quan les revela s'adona que hi ha un cadàver en una de les fotos.

1) Quina diréu que és la temàtica o temàtiques que tracta la pel·licula?
la fotografia, veus el que tu creus veure

2) Escull un personatge i fes una explicació de com ha estat caracteritzat. Digues com es comporta, com el veiem com a persona a través del seu físic, de la seva forma d'actuar, dels seus actes, de com parla. Explica quin paper té en la història. Observa si la seva manera d'actuar o pensar canvia al llarg de la pel·lícula. Quin paper creus que juga en la pel·lícula? Què creus que se'ns explica a través d'aquest personatge? També pensa si el podem relacionar amb algun altre personatge de ficció que coneguis o amb algun tipus de persones reals.

Thomas, el protagonista de la pel·licula, és un fotògraf jove i atractiu el qual totes les noies guapes volen que els hi faci fotografies. Al poder aconseguir tantes noies sense cap mena d'esforç que el personatge sigui cregut, segur d'ell mateix, intel·ligent. Té un caràcter fort i un gran poder amb el qual mana a la gent que ell vol. Al tenir aquest caràcter no mostra cap sentiment.
La seva manera d'actuar canvia una mica al mig de la pel·licula al descobrir l'assessinat. Ja que Thomas al principi es veia que estaba aburrit de treballar sempre amb el mateix tema, és a dir amb les models. Però al descobrir el assassinat està molt més interessat ja que es un altre tema completament diferent i a més a més havia fet retressar un assassinat. Després del assessinat es mostra més pensatiu.


3) Què destacaries de l'estructura de Code inconnu i del muntatge d'aquesta pel·licula? Què et sorpren? Què t'interessa d'aquest aspecte? Per què creus que el director ha optat per explicar-nos allò qe succeeix d'aquesta manera?

Penso que aquesta pel·licula no te ña mateixa estructura que tenen la majoria. Trobo que tots els fets són com si estiguessin improvitzats.

4) Què destacaries de com es treballa amb la càmara, de com aquesta ens mostra les coses?
Crec que estan molt bé els canvis de plans.

5) Què podiem dir de la banda sonora de la pel·licula? És important la música? Són importants els sorolls?
No hi ha banda sonora, en aquesta pel·licula no és importan la música, ja que lu important són els sorolls, cosa que ni han molts, potser masses.

6) Tria dues o tres seqüències de la pel·lícula que t'hagin semblat interessants i explica allò que pensis sobre elles.

Les dos seqüències que m'han semblat interessants són, una és quan el protagionista rebela les fotografies i es va fixan en detalls petits per arribar a descobrir un assassinat. L'altre es l'escena final quan arriben els mímics a jugar a un camp de tennis amb una pilota imaginaria, la qual Thomas ha de creure que és real i passar-la perquè puguin seguir jugant.

7) Per què diries que Haneke intercala aquests elements i els fa sortir a diferents escenes de la pel·lícula?

Perquè són expresius

8) Què penseu de l'inici i l'acabament de la pel·lícula? I el títol?
El començament apareixen uns mímics que també surten al final. És bastan extrany ja que acava molt de sobte. Penso que hi ha una mena de relació amb el cadàver que ja no hi és , amb els mímics que apareixen jugan a tennis. Crec que el director a volgut fer entendre que tu pots veure alguna cosa que no hi és, o pots no veure alguna cosa que si que hi és. Ser o no ser.


COMENTARI
És una pel·licula molt diferent a les que veig normalment. Hi ha un diàl·leg escaç i en les escenes s'escolten sorolls (vent, cotxes...). Hi han molts canvis de plans. La pel·licula esta centrada en el món de la moda i la fotografia. Trobo que algunes escenes no tenen molta lògica o al menys costa d'entendre ja que estan molt tallades i sembla que t'agis perdut algun moment que no han gravat (ex: les dos models que s'estan barallan nues, i després de cop es veu que estan vestin al fotògraf).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada