divendres, 26 de novembre del 2010

Mariscal

http://www.mariscal.com/

Petita biografia
Francesc Xavier Errando i Mariscal és un dissenyador i artista valencià la tasca del qual ha cobert una àmplia gamma de mitjans, que van des de lapintura i l'escultura al disseny d'interiors i pasatgisme. Va néixer, en una família d'onze germans i germanes i des de 1970, ha estat vivint i treballant a Barcelona. El seu llenguatge és sintètic, amb pocs traços i molta expressivitat. Va començar a estudiar disseny a l'Escola Elisava de Barcelona, que aviat va deixar per tal de poder aprendre directament del seu ambient i seguir els seus propis impulsos creatius. Els seus primers passos foren en el món del còmic underground, una tasca que combinà amb la il·lustració, l'escutura, el disseny gràfic i el disseny d'interiors.

Què fa Mariscal?

Ens el trobem a la Pedrera

Des del 29 de Setembre fins al 30 de Gener del 2011, es presenta "Mariscal en La Pedrera" una mostra de selecció de treballs realitzats al llarg de quaranta anys per Javier Mariscal –els vint últims en el si d'Estudi Mariscal. Amb aquesta exposició, l'Obra Social de CatalunyaCaixa vol submergir a l'espectador al món multidisciplinari de la «factoria» Mariscal, per introduir-ho en el cor del seu procés creatiu i fer-li percebre, a través de la seva experiència, l'impuls vital que genera l'activitat de Javier Mariscal i el seu equip.

Per explicar a Mariscal, l'exposició s'ha organitzat en sis espais temàtics. Cadascun d'ells agrupa una sèrie d'obres que aporten claus sobre les seves constants creatives. Aquestes agrupaciones mostren el seu llenguatge, la seva metodologia, el caràcter del seu treball, les seves intencions i actituds, així com les múltiples disciplines en les quals treballa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada