divendres, 18 de març del 2011

Disseny d'objectes




LÀMPADA:

Christian Dell va dissenyar una làmpada de taula en serie Rondella al 1927-1928.

Làmpada aguantada
en una base circular, per un cilindre recte vertical, el qual es doblega horitzontalment al final on és aguantada la bombilla, recoberta per una capa de metall perquè la bombilla només enfoqui un punt en concret. La part de la bomb
illa es movilitzable perquè puguis enfocar allò que vols.
La base és negre, el cilindre que aguanta la bombilla és metall i no està pintat, m'entre que la part on recobreix la bobilla està pintada per un verd fred.
Aquest objecte te la funcionalitat de poder il·luminar la taula en que un està treballan, i poder-la moure en facilitat per enfocar allò que necessites. És
petita i pesa poc, esta sobre d'alguna taula.

Aquesta làmpada la podriem comparar amb el foco que va dissenyar King Miranda l'any 1975.
Com a tampany és molt més petit, i en comptes d'estar sobre una taula, esta al sostre.



CADIRA:
Premi Delta d'Or any 1962, butaca de Marinel·lo d'Ignacio de Rivera compost per una estructura d'acer inoxidable laminatge, seient i respatller d'una sola peça, l'elasticitat de la qual es va obtenir a força de la suspensió amb cèrcols de goma. Produïda per ARM, tenia un preu de 5.500 pessetes.





Premi Deklta de plata l'any 1986. TRAMPOLÍN SILLA per JAVIER MARISCAL i PEPE CORTÉS-AKABA, S.A

Aquesta cadira difernenciant-la amb la de Marinel·lo, en comptes de quatre potes en te només una amb base circular. La base per posar l'entre cuix resulta ser més còmode degut a que té la forma on es posen les cames. Però per una altre més incòmode perquè la base no té teixit i és més dura. El respaldo és un rectagle molt més prim, ja que per aguantar l'esquena no es necessita més.





BANC:
Llum Neón de Luz, fet al 2005. Joan Gaspar va aconseguir un premi Delta de Plata amb Marset Iluminación S.A.

Es tracta d'un seient compost a partir de plaques ondades flotants que per la seva banda inferior es lliuren al terreny, i apareix com a lloc de trobada i repòs en espais públics oberts.






Banc Neolineal construit al any 2003, per aconseguir un premi delta de Plata fet per Miguel Milá Santa & Cole.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada