dimarts, 15 de març del 2011

Premis Delta

Superada ja la trentena de convocatòries, els Premis Delta són avui el millor referent a tot Espanya de l'estat del disseny industrial, gràcies al nivell i la qualitat de les peces que, cada dos anys, opten a aconseguir el preuat Delta d'Or o algun Delta de Plata atorgats per un jurat d'experts i professionals. Max Bill, Javier Carbajal, Franco Albini, Ettore Sottsass, Gae Aulenti, Jean Baudrillard, Alvaro Siza, Rafael Moneo, Gui Bonsiepe, Antonio Fernández Alba, Dieter Rams, Alessandro Mendini i Ingo Maurer són alguns dels noms que han passat pel jurat dels Delta.

Peces de dissenyadors espanyols per a qualsevol empresa, nacional o forana, i les de dissenyadors estrangers de les quals una firma espanyola tingui l'exclusiva de producció poden optar als premis presentant les seves candidatures o bé per invitació del FAD. A l'extensa llista de guardonats d'aquestes trenta edicions, es troben noms de professionals i creacions, com ara Miguel Milà i el llum de peu T.M.C.; André Ricard i el cendrer Copenhaguen; Leopoldo Milà i la motocicleta Cota 247, o Òscar Tusquets i Lluís Clotet i la prestatgeria Hialina.

Malgrat que avui té caràcter biennal, els Premis Delta es van concedir anualment fins al 1993, amb el parèntesi dels anys 1971-73 i 1982, 1983 i 1985, en els quals no es van atorgar. Una de les fites dels premis va ser la celebració del XXV aniversari, l'any 1986, ocasió per a la qual es va editar un llibre commemoratiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada